Bacalhôa Chardonnay branco 2019

Over de wijn

Deze wijn presenteert een lichtgele kleur met groene reflecties, en rijke fruitaroma's, zoals perzik en ananas, kenmerkend voor Chardonnay. Deze aroma's worden gecombineerd met nuances van geroosterde vanille op Frans eikenhout gerijpt. In de mond vinden we sterke smaken van fruit harmoniserend met het eikenhout. De zeer aanwezige zuurgraad geeft het een mineraal kenmerk, wat resulteert in een volledige en aanhoudende afdronk. Doorrijpend in de fles neemt de complexiteit toe.

Payment Visa Mastercard Paypal V-Pay iDeal Bankcontact
  • Beveiligingsbeleid Beveiligingsbeleid
  • Leveringsbeleid Leveringsbeleid
  • Retourbeleid Retourbeleid

Serveren bij

Een ideale begeleiding voor vis of gevogelte met sterke smaken. Ook aan te raden met vette kaas of met de traditionele kaas van Azeitão.

 

Bijzonderheden

Deze wijn wordt geproduceerd sinds de eerste oogst van 1986.  Het was de eerste Portugese 100 % Chardonnay en ook de eerste witte wijn die volledig fermenteerde in nieuwe Franse eiken vaten in Portugal.

 

Wijnbereiding/ vinificatie   

Geproduceerd met druiven van de Chardonnay-variëteit van onze wijngaard "Cova da Ursa" gelegen in Catarina op de heuvels van Azeitão, in de Serra da Arrábida. De stenige kleikalksteengrond en het microklimaat van het Arrábida-gebied zorgen ervoor dat de druiven van deze variëteit langzaam rijpen en een hoge kwaliteit bereiken.

In 2018 vond de oogst van deze druif plaats in de tweede helft van september, een jaar van zeer late rijping voor alle rassen. Bij deze oogst had de druif een langzame rijping wat aanleiding gaf tot minerale, bloemige eigenschappen en een uitstekende balans en natuurlijke zuurgraad. Door zijn zorgvuldige

wijnbereidingstechnologie benadrukken we de fermentatie en volledige rijping van 71% van de wijn in nieuwe Franse eiken vaten. Ook op traditionele wijze wordt dagelijks "batonnage" gemaakt voor een grotere complexiteit van aroma's en smaken. Het werd gebotteld in april 2019.

 

 

Over het wijnhuis       

In het pittoreske plaatsje Vila Nogueira de Azeitão op het schiereiland Setúbal staat het prachtige landhuis van wijnhuis Bacalhôa, genaamd Palácio e Quinta da Bacalhôa. Het wijnhuis is een enorm populaire bestemming voor wijntoeristen in de regio. De wijnen zijn populair vanwege de combinatie van zowel inheemse als internationale druivenrassen.

 

Over de wijngaard      

Wijngaard "Cova da Ursa" is gelegen in Catarina op de heuvels van Azeitão, in de Serra da Arrábida.

 

Beoordelingen   

n.n.b.

QB052/19

Gegevensblad

Wijnhuis:
Bacalhôa
Wijnsoort:
Wit
Land:
Portugal
Regio:
Peninsúla de Setubal
Appellatie:
Vinho Regional Península de Setúbal
Kleur:
Lichtgeel
Geur:
Rijke fruitaroma's, zoals perzik en ananas met nuances van geroosterde van vanille
Smaak:
Sterke fruitsmaak, harmoniserend met het Franse eikenhout waarop de wijn gerijpt is.
Druivenras:
110 % Chardonnay
Oogstjaar:
2019
Inhoud:
0,75 L
Afsluiting fles:
Kurk
Servertemperatuur:
10°-12° C
Alcoholpercentage:
13 %
Geschenkverpakking:
Nee

Specifieke referenties